„Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőséget. 
         Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel.”      
                                                                     (Paulo Coelho)

Az OK Pedagógus Klub következő tervezett eseménye


MEGHÍVÓ

 

Tisztelt Pedagógus Kolléga, kedves Leendő Vendégünk!Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt és kedves Kollégáit OK Pedagógus Klub rendezvényünkre, amelynek az elmúlt évekhez hasonlóan apropója a Földünkért Világnap.

A világnap története egészen 1991-ig nyúlik vissza, amikor a Föld védelmének érdekében világméretű kampányt kezdeményeztek (Caring for the Earth). Az IUCN, az UNEP és a WWF közös összefogásával született meg a Földünkért című új élővilág-megőrzési stratégia.

 

A korábbi rendezvényeinken megtapasztalhatták, hogy évről évre új lehetőségekkel várjuk a diákokat, új fejlesztéseket valósítunk meg, új kezdeményezéseket indítunk.Az idei tanév első ilyen programja a „Ninja Élménytréning”, amelyről Varga Ákos, az OTP Fáy András Alapítvány nyíregyházi OK Oktatási Központjának trénere tart tájékoztatót.

 

Második előadónk Fábri György, az Eötvös Loránd Tudományegyetem habilitált egyetemi docense, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoport vezetője. Kutatási területei a felsőoktatás- és tudományszociológia, tudománykommunikáció, és a társadalmi kommunikáció. Előadását vendégeink részére tudománykommunikáció témában tartja. 

 

Harmadik előadónk Nagy Réka - Ökoanyu, aki „nem trendi, nem fanatikus, csak zöld”, ahogy önmagáról írja blogjában. Annak idején a Nők Lapja hasábjain jelentek meg hétről-hétre írásai, amelyekben a környezettudatos életmód rejtelmeibe vezette be olvasóit. Azóta 3 könyve jelent meg a témában, folyamatosan tart előadásokat, segíti a szemléletmód iránt érdeklődők kezdő és haladó lépéseit. A Földünkért világnap alkalmából hozzánk is ellátogat. Előadásának témája: „Mit tehetnek a gyerekek otthon és az iskolában a környezetünk védelmében?”

 

 

Rendezvényünket Gasztro klub zárja, amelyen az egészséges életmódhoz kapcsolódóan paleo süteményekkel kedveskedünk vendégeinknek.

Az esemény 2018. október 17-én 16.00 és 19.00 között kerül megrendezésre az OK Oktatási Központban (4400 Nyíregyháza, Rákóczi út 1.).

Kérjük, tekintse meg rövid videónkat az eddigi Földünkért Világnap alkalmából megrendezett OK Pedagógus Klubjainkról: https://www.youtube.com/watch?v=LO84b5nMcyw.

 

Bízva abban, hogy elfogadja meghívásunkat, üdvözlettel:

 

Czeglédi Zsanett

Nagy-Bodnár Dóra

Intézményvezető-igazgató

OTP Fáy András Alapítvány

OK Oktatási Központ

Intézményvezető-igazgatóhelyettes

OTP Fáy András Alapítvány

OK Oktatási Központ

 

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az alábbi Regisztrációs felületen vagy az anett.heim@okkozpont.hu e-mail címen legkésőbb 2018. október 10-ig.

 


Tervezett program


15.45 – 16.00     Érkezés, regisztráció

16.00 – 16.10     Rendezvény megnyitója, köszöntő – Nagy-Bodnár Dóra, a nyíregyházi OK Oktatási Központ intézményvezető-igazgatóhelyettese

16.10 – 16.40     A legújabb élménytréning az OK Oktatási Központban – Varga Ákos, a nyíregyházi OK Oktatási Központ trénere

16.40 – 16.50     Szünet

16.50 – 17.40     „Tudománykommunikáció fiataloknak és felnőtteknek” – Fábri György, az Eötvös Loránd Tudományegyetem habilitált egyetemi docense, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoport vezetője  

17.40 – 17.50     Szünet

17.50 – 18.40     „Mit tehetnek a gyerekek otthon és az iskolában a környezetünk védelmében?” -  Nagy Réka Ökoanyu

18.40 – 19.00     Gasztro Klub az egészség jegyében, kötetlen beszélgetés

19.00                     Programzárás

 

 

 

MEGHÍVÓ

 

Tisztelt Vendégünk!

 

Idén az OTP Fáy András Alapítvány is csatlakozott a Kutatók Éjszakája 2018 programhoz, így neves kutatók tartanak érdekes előadásokat a Budapesti OK Oktatási Központban. Ezúton szeretnénk meghívni a rendezvényünkre, amelyen az előadások megtekintése mellett természetesenlehetőség nyílik kötetlen beszélgetésekre is.

 

Rendezvény helyszíne: 1068 Budapest, Benczúr utca 26.

Rendezvény időpontja: 2018.09.28. (péntek) 16:30-tól 22:00-ig.

 

Tervezett program

 

 • 17:00 Ünnepélyes megnyitó – Gróf Henrik Balázs, az OTP Fáy András Alapítvány oktatás-szakmai igazgatója
 • 17:15 Miért oktatunk? – Dr. Aáry-Tamás Lajos, az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalának oktatási jogok biztosa
 • 18:00 Mátyás Király és a nők – Tóth Norbert, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos munkatársa
 • 18:30 “Mozgó Ifjúság” mobilitás kutatás – Dr. Dabasi Halász Zsuzsanna, a Miskolci Egyetem egyetemi docense
 • 19:00 Fizikai és szellemi kompetenciák együttes vizsgálata – Pécsi Tudományegyetem – Dr. Zádori Iván, Dr. Klein Sándor és Dr. Tibold Antal
 • 19:30 Hálózatkutatás mint sikeres stratégiai eszköz a szervezetfejlesztésben – Hári Péter hálózatkutató, a CX-Ray ügyvezetője
 • 20:00 MSC-sek a munkaerőpiacon, kutatás – Budapesti Corvinus Egyetem – Dr. Takács Sándor, Dr. Bódis Lajos, Juhászné Dr. Klér Andrea és Dr. Toarniczky Andrea
 • 20:30 Tükrök és Párbeszédek – Munkapiaci kutatások Magyarországon – Dr. Fazekas Károly, Magyar Tudományos Akadémia főigazgatója
 • 20:45 Orvosok, fogvatartottak, multik, koraszülöttek – Sosem volt lehetőségek az empirikus társadalomkutatásban – Dr. Köllő János a Magyar Tudományos Akadémia tudományos tanácsadója
 • 21:00 Játékfüggőség – Horváth Péter, a PC World főszerkesztője
 • 21:30 “Készítsünk álhíreket” – Molnár József, a GameStar online főszerkesztője

 

Megjelenésére számítunk, töltsünk együtt egy kellemes és érdekes estét a Kutatók Éjszakáján!

 

Kérjük, részvételi szándékát jelezze Jancskár Elvira oktatásszervezőnél az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Telefon: 06-30-616-3083

E-mail: elvira.jancskar@okkozpont.hu

 

 

Üdvözlettel:

Benedek Henriett

OK Pedagógus Klub vezetője


 
 

MEGHÍVÓ

 

Tisztelt Vendégünk!


Ezúton szeretnénk tisztelettel meghívni a „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül” („Borderless financial and economic education”) elnevezésű projektünk Budapesten tartandó ingyenes rendezvényére, melyen bemutatásra kerül maga a program, annak célkitűzései, a már elért és a jövőben várható eredményei. 

 

A magyarországi OTP Fáy András Alapítvány és a szlovákiai OTP Ready Alapítvány közös projektje, mely az „Interreg V-A Szlovákia - Magyarország Együttműködési Program" keretein belül valósul meg, tavaly júliusi indulása óta biztosít ingyenesen elérhető pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási edukációs programokat a 7-18 éves korosztály számára.

A saját, innovatív, interaktív és inspiráló módszertanra épülő képzéseken – a projekt keretein belül – ez év márciusáig több mint 2600 magyarországi és szlovákiai diák vett részt a határmenti megyékből, kerületekből.

 

Az eseményen egyúttal bemutatjuk partneralapítványunk, az OTP Ready Alapítvány munkásságát, továbbá az ide látogatók saját élményeken keresztül ismerkedhetnek meg az OTP Fáy András Alapítvány legújabb – jelen projektbe is tervezetten beemelendő – oktatási fejlesztéseivel, amelyek a robotika, kódolás, virtuális oktatás jegyében zajlanak. 

A rendezvényen két szakmai előadást hallgathatnak meg az érdeklődők: Dr. Galambos Péter prezentációjában a szociális készségek és a virtuális oktatási környezet lehetőségeiről beszél, Hanesz Angelika pedig a tehetséggondozás témakörén keresztül mutatja be a robotikában rejlő lehetőségeket.

 

Jöjjön el Ön is és ismerkedjen meg ezzel a sikeres, ingyenesen elérhető pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási edukációs programmal! 

Az eseményen szülők és pedagógusok részvételére is számítunk! Kérjük a meghívót juttassa el az érdeklődő szülők részére is!

 

Az esemény időpontja: 2018. április 12. (csütörtök) 16.00 – 19.00

Helyszíne: OK Oktatási Központ Budapest (1068 Budapest, Benczúr utca 26.)

 

Részvételére feltétlenül számítunk!

Budapest, 2018. március 19.

 

Tisztelettel,

 

Fejes Larion

projektmenedzser

Dimény Katalin

intézményvezető - igazgató

 

OK Oktatási Központ Budapest 

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze a következő linkre kattintva https://goo.gl/forms/U1Sr1CLkNeeSYGmG3 legkésőbb 2018. április 10-ig. A helyszín befogadóképessége miatt az első 100 fő jelentkezését áll módunkban elfogadni. 

 

A rendezvényen való megjelenéssel egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy az OTP Fáy András Alapítvány és az OTP Ready Alapítvány a rendezvényen fotókat készítsen, és azokat az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében támogatott „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül” („Borderless financial and economic education”) című, SKHU/1601/4.1/238 számú projekt kommunikációja során (online és offline kommunikációs felületein) felhasználja.

 

Ezen meghívólevél tartalma nem feltétlenül képviseli az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

 

„Digitális oktatás a Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül című projektben”
„Digital education in the Borderless financial and economic education project”

 

Budapest, 2018. április 12.

 

 

Tervezett program

 

16.00 – 16.05 Köszöntő 


16.05 – 16.40 A „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül” („Borderless financial and economic education”) című projekt már elért és várható eredményeinek átfogó bemutatása

Az OTP Ready Alapítvány bemutatása

Interaktív élménybeszámoló a projekt keretein belül tartott tréningek tapasztalatairól


16.40 – 16.50 Szünet


16.50 – 17.30 Együttműködés a virtuális térben – Dr. Galambos Péter előadása

(Óbudai Egyetem, Neumann János Informatika Kar, Biomatika intézet – Robotika munkacsoport vezetője)


17.30 – 17.45 Robotika, kódolás az OK Oktatási Központ gyakorlatában – Benedek Henriett előadása (OK Oktatási Központ oktatási szakértője)


17.45 – 18.30 Workshop – Robotika a pénzügyi oktatásban

 • Pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási témájú, játékos feladatok bemutatása a True True robotok használatával 
 • Pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási témájú, játékos feladatok bemutatása a Sphero robotok használatával
 • „Pénzügyi Ninja Akadémia” bemutató


17.50 – 18.30 A workshop időtartama alatt Gasztro Klub a szlovák-magyar közös gasztronómia jegyében – közben „Kérdések és válaszok”, avagy kötetlen beszélgetés a vendégek és a projekt résztvevői között


18.30 – 19.00 Lego robotok az oktatásban – gyakorlati tapasztalatok a tanórákon és a tehetséggondozásban – Hanesz Angelika előadása

(pedagógus, a Talentum Cassoviensis Alapítvány kurátora, a szlovákiai általános és középiskolákban bevezetendő robot-programozói metodika kidolgozója)


19.00 Zárás

 

 

A rendezvényen való megjelenéssel egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy az OTP Fáy András Alapítvány és az OTP Ready Alapítvány a rendezvényen fotókat készítsen, és azokat az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében támogatott „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül” („Borderless financial and economic education”) című, SKHU/1601/4.1/238 számú projekt kommunikációja során (online és offline kommunikációs felületein) felhasználja.

 

Ezen meghívólevél tartalma nem feltétlenül képviseli az Európai Unió hivatalos álláspontját.MEGHÍVÓ

 

Kedves Partnerünk, kedves Barátunk!

 

Ezúton szeretném az OTP Fáy András Alapítvány nevében megköszönni az egész évben végzett eredményes munkádat, a két intézmény közötti együttműködés hatékonyságának elősegítését.

Az év utolsó OK Pedagógus Klubja ugyanis különleges rendezvénynek ígérkezik több szempontból is.

A klub keretei között ez alkalommal egy rendkívül izgalmas, előremutató, több alkalommal nagy sikerrel bemutatott darabbal kedveskedünk a résztvevőknek.

A Momentán Társulat, Balatoni József – a Jocó bácsi világa szerzője, Pólus Enikő – a Me-Se-Kő Alapítvány vezetője, mentálhigiénés szakember, Balogh Lali – költő és még sok-sok szakember létrehozott egy iskolaszínházi produkciót. A „Rögtönzött Szülői Értekezlet” című produkciót mutatják be, egy olyan „darabot”, amely a Ti szakmátokról, mindennapjaitokról, problémáitokról szól, amelynek középpontjában a gyerek áll.

Ezzel az exkluzív előadással szeretnénk kedveskedni minden meghívottunknak, egyben ezzel is szeretnénk megköszönni munkátokat, lelkesedéseteket, azt, hogy legalább olyan fontos számotokra is a diákok pénzügyi kultúrájának fejlődése, mint az Alapítványnak.

A rendezvény másik különlegessége, hogy ez alkalommal nem hirdetjük meg az eseményt, mert Téged szeretnénk vendégül látni. Téged, és minden partnerünket, barátunkat, akik időt, energiát nem kímélve fáradoztok azon, hogy az OK Oktatási Központ által magas színvonalon képviselt pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási oktatás eljusson a gyerekekhez.

Örülnék, ha Te és egy kedves vendéged is, aki ezúttal akár egy 10 éven felüli gyerek is lehet, velünk lennétek ezen a délutánon.

A rendezvény időpontja: 2017. november 22. 16.00-19.00 

Helyszíne: OK Oktatási Központ, Budapest, Benczúr utca 26. 

 

Az esemény ezúttal is térítésmentes, ám regisztrációhoz kötött. Kérlek, hogy részvételi szándékodat és vendégedet is regisztráld november 15-ig az alábbi linken. (A dátumot követően a link megszűnik!) Köszönöm!

A program jellegéből fakadóan 70 főt tudunk a rendezvényen vendégül látni, ezért a regisztrációkat időrendi sorrendben fogadjuk, majd visszajelzünk az eredményről.  Megértésedet köszönjük!

 

A programon való találkozásban bízva, 

üdvözlettel:

Benedek Henriett

OK Pedagógus Klub vezetője
MEGHÍVÓ

 

Tisztelt Pedagógus Kolléga, kedves Leendő Vendégünk!

 

A Földünkért Világnap jegyében szerveződik Nyíregyházán a következő OK Pedagógus Klub rendezvényünk, amelyen a környezettudatosságot összekötjük az OTP Fáy András Alapítvány 25 éve folytatott tevékenységével, a pénzügyi- és jövőtudatosság terjesztésével. A Klub tevékenységét, elhivatottságát tükrözve, színvonalas szakmai előadásokon vehetnek részt, egyben az esemény remek alkalmat ad kötetlen beszélgetésekre, tapasztalatcserére is. Közös célunk, hogy a diákok tájékozottabbak, felkészültebbek és informáltabbak lehessenek a mai világban, ezért tarjuk fontosnak, hogy a pedagógusok megoszthassák egymással tapasztalataikat.

Eseményünk 2017. október 19-én kerül megrendezésre, ahol első előadónk, a nyíregyházi OK Oktatási Központ senior trénere, Makkai-Szilágyi Nóra ismerteti meg Önökkel tréningjeinket és a jövőben várható programjainkat. Mint ahogy az ide érkező diákokat, Önöket sem egy átlagos előadással várjuk, hanem egy élményekben és tapasztalatokban gazdag produkcióval, amelyben felszólalnak korábbi tréningeken részt vett diákok is. Ha többször felmerült már Önben, hogy szívesen megtudná, mi zajlik a tréning ideje alatt, és kipróbálná magát azokban a játékos gyakorlatokban amelyekről a diákjaitól hallott, akkor most kiváló lehetőséget nyújtunk erre az Ön számára egy bemutató keretein belül.

A Földünkért Világnap a dalai láma szavaival indult útjára már több mint 25 éve, amelyben cselekvésre buzdított minket. Arra, hogy őrizzük meg bolygónk szépségét és élővilágát. Mint ahogy Önök is próbálják tanulóikat az esemény jelmondatához - a „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!”- hűen terelgetni egy élhetőbb és tudatosabb jövő felé, így mi is a pénzügyi- és jövőtudatosság hangsúlyozása mellet ezen is dolgozunk tréningjeinken. E környezettudatos eszme egy része az egészségtudatosság is, amelyet szintén fontos hangsúlyozni a felnövekvő generáció számára.  Ennek jegyében az est második előadója nem más, mint az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál, aki arról beszél nekünk, mit tehetünk azért, hogy környezettudatosabban éljünk, és ebben hogyan segíthet nekünk az egészségmegőrzés. 

A programot a már hagyományosnak mondható Gasztro klub zárja, ahol az esemény témájának megfelelően friss Tapas tállal várjuk vendégeinket.

Ezennel tisztelettel és szeretettel meghívom Önt és kedves kollégáit a hatalmas élményekkel és tapasztalatokkal kecsegtető rendezvényünkre!

Az esemény 2017. október 19-én 16.00 és 19.00 között kerül megrendezésre az OK Oktatási Központban (4400 Nyíregyháza, Kossuth Lajos tér 2.).

Bízva abban, hogy találkozunk a rendezvényen, üdvözlettel:

Czeglédi Zsanett

Intézményvezető-igazgató

OTP Fáy András Alapítvány

OK Oktatási Központ

 

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az alábbi Regisztrációs felületen legkésőbb 2017. október 17-ig. 

 

Tervezett program

15.45 – 16.00 Érkezés, regisztráció


16.00 – 16.05 Rendezvény megnyitója, köszöntő – Czeglédi Zsanett, a nyíregyházi OK Oktatási Központ intézményvezető-igazgatója


16.05 – 17.00 Élmények az OK Központban – Makkai-Szilágyi Nóra, a nyíregyházi OK Oktatási Központ trénere 


17.00 – 17.15 Szünet


17.15 – 18.15 Egészséget a Földnek, egészséget az embereknek – Győrfi Pál, OMSZ szóvivője


18.15 – 19.00 Gasztro Klub az egészség jegyében, kötetlen beszélgetés


19.00 Programzárás

Meghívó

 

Tisztelt Klubtagunk, kedves Pedagógus Kolléga!

 

Az idei tanévben is szeretettel várunk klubrendezvényeinken!

 

Szeptember 14-i programunkon Vekerdy Tamás pszichológus és Csufor Lilla, az OK Oktatási Központ vezető trénere tart előadást a gyerekek és az iskola valamint, a kompetenciák változásairól.

Abban a legtöbb pedagógus egyetért, hogy az elmúlt években számos változás következett be az intézmények mindennapjaiban. Ezek fókuszába a legtöbb esetben a gyerekeket, a jelen generáció tagjait helyezik

 A gyors technológiai változások állnak vajon mindennek a hátterében? A Z generációt tényleg az IT szektor robbanása határozza meg elsősorban? Volt-e bármikor is ekkora szakadék diákok és pedagógusok között? Egyáltalán létezik-e ez a szakadék?

Előadóink erre keresik a választ a 2017. szeptember 14. 16.00 órai kezdettel az OK Pedagógus Klub tanévnyitó rendezvényén.

A Gasztro klub keretein belül az ősz édes ízeivel várjuk vendégeinket.A programról:

15.30 – 16.00 – Vendégvárás


16.00 – 16.15 – Megnyitó újdonságok az OK Projekt életében


16.10 – 16.50 – Csufor Lilla előadása, A kulcskompetenciák változása az elmúlt években


16.50 – 17.00 – Szünet


1700 – 18.30 – Vekerdy Tamás előadása, Iskola és gyerek – az idők változásában


18.30 – 19.00 – Gasztro Klub az ősz jegyében, kötetlen beszélgetés az előadókkal


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tisztelt Meghívott, kedves Leendő Vendégünk!

 

Az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való Jog Alapítvány nevében tisztelettel meghívjuk a „Karrier Program – Határokon túl” című ERASMUS+ projekt negyedik, egyben záró bemutató rendezvényére.

 

A stratégiai partnerségben megvalósuló projekt keretében az OTP Fáy András Alapítvány szakemberei által kifejlesztésre került az ún. OK Karrier Program, mely a mai fiatalok (a jövő generáció) munkaerő-piaci lehetőségeinek növelésére nyújt középtávú megoldást. Az OK módszerre épülő innovatív, interaktív és inspiráló tananyag nemcsak a magyarországi, hanem a romániai gyerekek és fiatalok számára is elérhető, miután az ő szükségleteiket és igényeiket figyelembe véve 2016 első félévében adaptálták azt az Oktatáshoz való Jog Alapítvány trénerei. 

 

Az esemény alkalmával bemutatjuk a projektben már lezajlott szakmai fejlesztési folyamatokat (kutatást, tananyag kidolgozást, adaptálást, tréneri felkészítést és felkészülést) és azok eredményeit, illetve a jelenleg zajló munkát, a Karrier Program angol nyelvre való átültetését. 

 

A szakmai program részeként Prof. Dr. Bagdy Emőkével arról beszélgetünk, hogyan lehet felkészíteni a diákokat a pályaválasztás, a pályaorientáció, az érettségi vizsgák és a felvételik során kialakuló stresszhelyzetekre. 

 

Ezt követően a projekt mintegy 800 közvetlen és közvetett haszonélvezőjének képviselői osztják meg a vendégekkel a Magyarországon és Romániában megvalósult karrier tréningek tapasztalatait. 

Egyrészt a diákok mesélnek arról, mit adott nekik az önismeretet és pályaorientációt segítő Karrier Program, és ennek köszönhetően miért érzik magukat felkészültebbnek az életük egyik legfontosabb döntését igénylő helyzetben azoknál, akik nem vettek részt karrier tréningen. Másrészt a tanárok is nyilatkoznak arról, miért tartják fontosnak és mit adott tanulóiknak ez az egyedülálló lehetőség. Harmadrészt a magyar és romániai trénerek is elmondják, hogyan gazdagította őket és szakmaiságukat a Karrier Program. 

 

A rendezvényt Gasztro Klub zárja, melynek során – néhány finom falat elfogyasztása közben – kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség a vendégek és a projekt résztvevői között. 

 

Az esemény időpontja: 2017. június 8. (csütörtök) 16.00 – 19.00

Helyszíne: Budapesti OK Oktatási Központ (1068 Budapest, Benczúr u. 26.)

 

Részvételére feltétlenül számítunk!

 

Budapest, 2017. május 31.

 

Tisztelettel,

 

dr. Sarkady-Kiss Lilla

Oana Sandu Stefanescu

az Erasmus+ projekt vezetője

OTP Fáy András Alapítvány

az Erasmus+ projekt koordinátora 

Oktatáshoz való Jog Alapítvány

 

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát a Regisztrációs felületenszereplő adatok megadásával jelezze legkésőbb 2017. június 7-ig. A helyszín befogadóképessége miatt az első 70 fő jelentkezését áll módunkban elfogadni. 

A „Karrier Program – Határokon túl” című ERASMUS+ projekt 

negyedik, egyben záró multiplikációs rendezvénye

Budapest, 2017. június 8.

 

Tervezett program

 

15.45 – 16.00 Érkezés, regisztráció


16.00 – 16.10 Megnyitó, köszöntők (a magyarországi OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való Jog Alapítvány képviselői)


16.10 – 16.25 A „Karrier Program – Határokon túl” című ERASMUS+ projekt és eredményeinek átfogó bemutatása 


16:25 – 16:50 Az OK módszertanon alapuló, innovatív, interaktív és inspiráló tananyag, a Karrier Program bemutatása – avagy fejlesztési, illetve kutatási és adaptálási folyamat a két alapítványnál 


16.50 – 17.00 Szünet


17.00 – 18.00 „Testi-lelki felkészítés a pályaválasztásra” – Prof. Dr. Bagdy Emőke író, egyetemi tanár, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus előadása 


18.00 – 18.15 „Miért szeretem a karriertréninget?” – a Karrier Program magyar és romániai trénereinek beszámolója a karriertréningeken szerzett tapasztalatokról 


18.15 – 18.40 „Mit adott nekem a Karrier Program?” – a tréningezett diákok élménybeszámolója és tanáraik véleménye az önismeretet és pályaorientációt segítő tréningsorozatról


18.40 – 19.00 Gasztro Klub – közben „Kérdések és válaszok”, avagy kötetlen beszélgetés a vendégek és a projekt résztvevői között


19.00 Programzárás

 

 

A rendezvényen való megjelenéssel egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy az OTP Fáy András Alapítvány a rendezvényen fotókat készítsen és azokat a „Karrier Program – Határokon túl” című, 2014-2-HU02-KA205-000502 számú ERASMUS+ projekt kommunikációja során (online és offline kommunikációs felületein) felhasználja.


Meghívó

Kedves Pedagógus Kolléga!

 

Az idei évben ünnepli megnyitásának egy éves évfordulóját a nyíregyházi OK Oktatási Központ, ezért egy születésnapi megemlékezéssel egybekötött OK Pedagógus Klubra invitáljuk a kedves pedagógus kollégákat, Önöket. A Klub tevékenységét, hivatottságát tükrözve színvonalas, szakmai előadásokon vehetnek részt és egyben az esemény remek alkalmat ad kötetlen beszélgetésekre. Közös célunk, hogy a diákok tájékozottabbak, felkészültebbek és informáltabbak lehessenek a mai világban, így fontosnak tarjuk, hogy a pedagógusok megoszthassák egymással tapasztalataikat is. 

 

Következő klubeseményünk 2017. május 18-án (csütörtökön) kerül megrendezésre, amelyen első előadónk, Roma Ádám a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének  fizika és informatika tanára ,aki 2017. március 22-én az I. Modern Pedagógus Konferencia keretében általános iskolai kategóriában Oscar díjat nyert. Osztályfőnökként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a diákok minél több területről érkező előadókat hallgathassanak meg, akik akár példaképként is szolgálhatnak számukra és így jobban beleláthatnak az iskolán kívüli mindennapokba. Arra törekszik, hogy a gyerekeknek olyan jövőképük legyen, amely motiválja őket. Egy beszélgetés keretein belül fejti ki nekünk tapasztalatait, gondolatait. 

Az Önök visszajelzéseit figyelembe véve választottuk második előadónkat, aki a tehetséggondozás jelenléről és jövőjéről fog előadást tartani. Ő nem más, mint Dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológus, tehetségfejlesztési szakértő.Előadónk hivatásának tekinti a gyerekek tanítását, tehetségek fejlesztését, valamint hogy tudását átadhassa a pedagógus kollégáknak. Több publikációjában helyezi előtérbe a tehetségek felismerésének, fejlesztésének alternatíváit.  

A rendezvényt hagyományőrző módon Gasztro Klubunkkal zárjuk. A tavasz végéhez közeledtén nyárváró macaronokkal, a világ legvidámabb sütijével készülünk a kedves vendégeink részére. 

 

 Az esemény időpontja: 2017. május 18. 16.00 – 19.00

Helyszíne: OK Oktatási Központ (4400 Nyíregyháza, Rákóczi u. 1.)

Részvételére feltétlenül számítunk! Ünnepeljük együtt a Központ egy éves évfordulóját, hiszen intézményünk sikereit Önöknek, felelős pedagógusoknak, tanároknak is köszönhetjük

Nyíregyháza, 2017. május 12.

 

Tisztelettel,

Czeglédi Zsanett

az OK Oktatási Központ intézményvezetője 

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az itt megadott űrlap kitöltésével: Regisztrációs felületen, vagy az anett.heim@okkozpont.hu e-mail címen, legkésőbb 2017. május 16-ig. 

 

Kedves Kollégáit is várjuk sok szeretettel az eseményen. Kérjük, hogy részvételi szándékukat az előzetesen megadott módon jelezzék.

 

 

 

Tervezett program

 

16.00 - 16.10 Köszöntő 

16.10 - 17.00 Roma Ádám – „Így élünk mi.” 

17.00 - 17.15 Szünet

17.15 - 18.30 Dr. Duró Zsuzsa – „Tehetséges? Lehetséges!”

18.30 - 19.00 Gasztro Klub


Meghívó

Kedves Klubtagunk, kedves Kolléga!

Tavasszal is szeretettel várunk klubrendezvényeinken!

 

Április 20-i programunk témája a XXI. századi pedagógus szerepe, a blended pedagógia, az IKT eszközök, a kódolás tanításának lehetőségei és eredményei.

A rendezvényen előadásokon, pódiumbeszélgetéseken vehetnek részt az érdeklődők. A nyitó előadásban Csufor Lilla vezető tréner beszél a blended pedagógia használatáról, az OK Projekt tananyagaiban megjelenő lehetőségekről és tapasztalatokról. 

Mihályi Barnus, egy 15 éves, programozással foglalkozó fiú. 2013-ban kezdett kódolást tanulni, azóta folyamatosan újabb és újabb tudásra tesz szert. A BalatonBike nevű fejlesztése elnyerte Az Év Honlapja díjat.  Vele beszélgetünk az IKT világáról a mindennapi oktatásban, a programozás nyújtotta lehetőségekről, az önmenedzselésről, a „Z” Generáció mindennapjairól.


Prievara Tibor a Tanárblog szerzője, a téma elismert szakértője, gyakorló pedagógus. Készségszintű IKT eszköz használó és fejlesztő szakember. Előadásában a jelen kor pedagógiai kihívásaira adható hatékony válaszokról beszél, amelyben kitér az IKT eszközök használata körül megfogalmazódó kérdésekre is (mikor, hogyan, miért, hányszor?).

Sok szeretettel várunk klubrendezvényünk következő programjára, amely 2017. április 20 - án kerül megrendezésre 16.00 és 19.00 között!

Részvételedre feltétlenül számítunk!

Budapest, 2017. április  03.

Üdvözlettel,

Benedek Henriett

Dimény Katalin

Pedagógiai szakmai vezető

az OK Oktatási Központ intézményvezetője 

 

 


A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az itt megadott űrlap kitöltésével: Regisztrációs felületen legkésőbb 2017. április 18-ig.

Tervezett program

15.30 – 16.00 – Érkezés

16.00 – 16.10 – Megnyitó

16.10 – 16.40 – Csufor Lilla előadása

16.40 – 17.15 – Pódiumbeszélgetés Mihályi Barnussal

17.15 – 17.30 – Szünet

17.30 – 18.20 – Prievara Tibor előadása 

18.20 – 19.00 – Gasztro Klub a tavasz jegyében, kötetlen beszélgetés az előadókkal

 

 


 

 

Meghívó

 

Kedves Klubtagunk, kedves Pedagógus Kolléga!

A tanév második félévében is szeretettel várjuk klub rendezvényeinken!

2017. március 9-én kerül megrendezésre a következő Klub esemény, ahol Dr. Radoszáv Miklós gyermekjogász, a Csányi Alapítvány a Gyermekekért operatív igazgatója tart előadást a tehetséggondozásról.

A rendezvényen lehetőség nyílik a személyes élményszerzésre egy módszertani bemutató keretein belül a siker és a tehetség jegyében.

Az est másik előadójának Dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus az előadását hallgathatják meg a rejtett tehetség kibontakoztatásának módjairól.

A rendezvényt hagyományosan Gasztro Klubbunkkal zárjuk.

 

Az esemény időpontja: 2017. március 09. 16.00 – 19.00

Helyszíne: OK Oktatási Központ (1068 Budapest, Benczúr u. 26.)

 

Részvételére feltétlenül számítunk!

Budapest, 2017. február 28.

 

Tisztelettel,

Benedek Henriett

Dimény Katalin

Pedagógiai szakmai vezető

az OK Oktatási Központ intézményvezetője 


A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az itt megadott űrlap kitöltésével: Regisztrációs felületen legkésőbb 2017. március 07-ig. 

 

Tervezett program

16.00 - 16.10 Köszöntő 

16.10 - 16.45 Dr. Radoszáv Miklós gyermekjogász, pedagógus, gyermekvédő, a Csányi Alapítvány a Gyermekekért operatív igazgatójának előadása a tehetséggondozásról

16.45 - 17.15 Alapítványi módszertani bemutató a siker és a tehetség jegyében

17.15 - 17.30 Szünet

17.30 - 18.30 Dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársának előadása a rejtett tehetség kibontakoztatásának módjairól

18. 30 - 19.00 Gasztro Klub
 

 

Kedves Pedagógus Kolléga!

 

Az elmúlt tanévekhez hasonlóan - a tanárok körében nagy sikert arató - Pedagógus Estünk hagyományőrző módon most is megrendezésre kerül.

 

Az idei évben az eseménynek - az OK Pedagógus Klub keretein belül - a 2016 májusában megnyílt nyíregyházi OK Oktatási Központ ad helyet, ahol Önökkel együtt azon dolgozunk, hogy a város, a megye, a régió fiataljai a hétköznapokban is hasznosítható tudást szerezzenek a mindennapi pénzügyekkel, gazdasággal, gazdálkodással és a jövőtudatos tervezéssel kapcsolatban. 

 

Tudjuk, hogy elért sikereink a nyitott, felelős pedagógusoknak, azaz Önöknek is köszönhetőek, amit viszonozni szeretnénk. 

 

Ezért ezúton szeretnénk meghívni „félévzáró” rendezvényünkre. 

 

Az állófogadással egybekötött, szórakoztató és tájékoztató est 2017. február 2-án (csütörtökön) 16.00 és 19.00 óra között kerül megrendezésre az OK Oktatási Központban (4400 Nyíregyháza, Kossuth Lajos tér 2.).

A tervezett program

 

15:45-16:00 - Érkezés, regisztráció

 

16:00-16:10 - Megnyitó, köszöntő (Czeglédi Zsanett, a nyíregyházi OK Oktatási Központ intézményvezető-igazgatója)

 

16:10-17:00 - „Legyen élmény a tanulás!” (Balatoni József „Jocó bácsi”, az „ország töri tanárának” előadása) 

 

17:00-17.15 – Szünet

 

17:15-17:30 - Karriersuli és karrieriskola (Szilágyi Nóra, az OTP Fáy András Alapítvány senior trénerének tájékoztatója)

 

17:30-18:30 – „Pályaválasztás és kérdőjelek az Információs Korban” (Tari Annamária pszichológus előadása)

 

18:30–19:00 - Gasztro Klub

 

Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Ezért kérjük, részvételi szándékát legkésőbb február 1-ig jelezze az anett.heim@okkozpont.hu e-mail címen. 

 

Megtisztelő részvételükre feltétlenül számítunk!

 

Bízva abban, hogy elfogadja meghívásunkat,

 

Tisztelettel:

 

Nyíregyháza, 2017. január 31.

Czeglédi Zsanett

Intézményvezető-igazgató

Nyíregyházi OK Oktatási Központ
Ismét nagyszabású rendezvény az O.K.+ 2007-2014 című Erasmus+ projektben

2016.10.18.

 

Az első nagy sikerű rendezvényt követően mintegy egy évvel, 2016. október 25-én kerül megrendezésre Szlovákiában, Kassán az OTP Fáy András Alapítvány „O.K.+ 2007-2014” című Erasmus+ projektjének második sajtónyilvános konferenciája. A vendégek részleteiben is megismerhetik a három közép-európai ország társadalmát, kultúráját gazdagító, a magyar, szlovák és román pénzügyi-gazdasági oktatást fejlesztő projekt első két évének szakmai tevékenységeit és eredményeit.

 

A rendezvényen a projektgazda alapítvány mellett bemutatkoznak a stratégiai partnerek is, az Alapiskola és Óvoda Almágy, a Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola - Buzita, az aradi Csiky Gergely Főgimnázium és a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium.

A résztvevők bepillantást nyerhetnek az Alapítvány trénerei által újonnan kifejlesztett és közkedvelt, európai uniós ismereteket feldolgozó és bővítő tréningmodulba, valamint azokba az évfolyam-specifikus tréninganyagokba is, melyek – a szlovák és román gazdasági, oktatási környezetre és kultúrkörre történő átdolgozást követően – a XXI. századi sikeres élethez elengedhetetlen pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket adják át a 11-18 éves szlovákiai és romániai gyerekeknek.

Az élmények többféle formában jelennek meg és kísérik végig a három órás programot. Élményekről lesz szó az alapítványi ügyvivő szakmai előadásában, a szlovákiai diákok tréningeken és a romániai pedagógusok módszertani bemutatókon szerzett tapasztalatainak beszámolójában, illetve egy-egy játékos feladat, gyakorlat vendégek általi kipróbálása során is.

 

Az Alapítvány és partneriskolái szeretettel várnak minden kedves szlovákiai pedagógust, szülőt, pénzügyi szakembert és egyéb érdeklődőt a rendezvényre!

 

A rendezvény magyar nyelvű, de szlovák nyelvű szinkrontolmácsolás is biztosított a szlovák ajkú vendégeknek.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot szíveskedjenek jelezni a következő linken a kért adatok megadásával legkésőbb 2016. október 21-ig.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaZwqutPYX2ihaXZL-GIRFBjxw08ctLt7Ei7j7z92oGj-1Ew/viewform?c=0&w=1

 


Programterv

 

14.00 – 14.05

Megnyitó, köszöntő

14.05 – 14.15 A projektvezető OTP Fáy András Alapítvány bemutatása
14.15 – 14.50 Szakmai előadás „Élmény a XXI. századi oktatásban” címmel
14.50 – 15.10 A szlovákiai és romániai partneriskolák bemutatkozása és az „O.K.+ 2007-2014” című Erasmus+ projekt eredményeinek ismertetése
15.10 – 15.30 Az európai uniós ismereteket feldolgozó és az adaptált pénzügyi- gazdasági tréningmodulok bemutatása I.
15.30 – 15.40 Interaktív, játékos feladat a vendégek bevonásával
15.40 – 16.00 SZÜNET (közben vendéglátás: szendvicsek, kávé, üdítő)
16.00 – 16.20 Az európai uniós ismereteket feldolgozó és az adaptált pénzügyi- gazdasági tréningmodulok bemutatása II.
16.20 – 16.30 Interaktív, játékos feladat a vendégek bevonásával
16.30 – 16.40 Egy szlovákiai oktatási alapítvány hétköznapjai
16.40 – 16.50 Az almágyi és buzitai diákok élménybeszámolója a tréningekről
16.50 – 17.00 Az aradi és sepsiszentgyörgyi pedagógusok élménybeszámolója a módszertani bemutatókról
17.00  Programzárás

 

----------------------------

 

A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Tempus Közalapítvány), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.

 

 

 


 


 

Meghívó: Szakmai délután a Kutatók éjszakájához kapcsolódóan

 
 

Az OTP Fáy András Alapítvány szeptember 29-én, a Kutatók éjszakáját megelőző napon minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a budapesti OK Oktatási Központba „Tudás-élmény - Interaktív szakmai délután az élményszerű tudásszerzés jegyében" elnevezésű rendezvényére.

 

 

 

Program:


16:00 - Szakmai megnyitó
16:10 - 16:50 - „A flow és a tanulás" - Oláh Attila egyetemi tanár előadása
16:50 - 17:00 - Szünet
17:00 - 17.45 - „Élményvadászat a XXI. századi oktatásban" - Schrankó Péter alapítványi ügyvivő előadása (vendég: dr. Séllei Bea egyetemi adjunktus)
17:45 - 18.05 - „A kutatók nappalai és éjszakái" - tudományos stand-up Fábri György egyetemi docens előadásában
18:05 - 19:00 - Gasztro Klub - design cukrászArt

Helyszín: OK Oktatási Központ, Budapest, Benczúr utca 26.
Időpont: 2016. szeptember 29. (csütörtök) 16.00 - 19.00


A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehetséges 2016. szeptember 26-ig:

info@okpedagogusklub.hu

Mindenki érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 


 

 

 

Az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való Jog Alapítvány munkatársai 2016. június 16-án mutatták be a budapesti OK Oktatási Központban a közös Erasmus+ projektjük legújabb eredményeit.
Mintegy 90 magyar és romániai vendég ismerhette meg a „CareerProgramme – Going beyond borders” című projekt keretében kidolgozott magyar nyelvű Karrier Programot és annak a romániai fiatalokra adaptált változatát. A módszertani bemutató keretein belül a két alapítvány trénereinek vezetésével a résztvevők kiscsoportokban próbálhatták ki a karrier tréningek egy-egy gyakorlatát.

 

Fogadjátok sok szeretettel az eseményről készült képes beszámolónkat! 

 

 

 


 

meghivo


Meghívó

 

Tisztelt Klubtagunk, kedves Pedagógus Kolléga!

 

 

Tavasszal is szeretettel várunk klubrendezvényeinken!

 

Április 27-i programunkon D. Tóth Krisztával és Balatoni Józseffel beszélgetünk a szakmai hitelességről, a személyiség márkaként való felépítéséről, annak eszközeiről.

D. Tóth Kriszta neves közéleti személy, író, újságíró, a WMN online magazin alapító-főszerkesztője, az UNICEF Nagykövete.

Balatoni József középiskolai történelem tanár, „az ország legnépszerűbb töri tanára” a Jocó bácsi világa facebook oldal létrehozója.

A beszélgetéseket követően H. Nagy Anna (ELTE) és alapítványi mentoraink, Giczi Imréné Manyika és Oros Márta tartanak ismertetőt az ELTE-vel közös pedagógus szakképzésünkről.

 

Sok szeretettel várunk klubrendezvényünk következő programjára, amely 2016. április 27-én kerül megrendezésre 16.00 és 19.00 között!


A programról:

 

15.30 – 16.00 – Vendégvárás

16.00 – 16.10 – Klubrendezvény megnyitása

16.10 – 16.50 – Beszélgetés D. Tóth Krisztával

16.50 – 17. 00 – Szünet

17.00 – 17.40 – Beszélgetés Balatoni Józseffel

17.40 – 18.00 – Kerekasztal-beszélgetés az est résztvevőivel

18.00 – 18.20 – ELTE pedagógus szakvizsga, pénzügyi és gazdálkodási szakirány ismertető

18.20 – 19.00 – Gasztro Klub a minőség és márka jegyében


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: Fazekas Tímea - info@okpedagogusklub.hu

 

 

 


 

 

Meghívó

 

Kedves Klubtagunk, kedves Érdeklődő!

 

 

Sok szeretettel várunk klub rendezvényünk következő programjára, amely 2016. február 23-án kerül megrendezésre 16.00 – 19.00 között!


A programról:

15.30 – 16.00 - Vendégvárás
16.00 – 16.20 - Köszöntő, új programok, új irányok
16.30 – 17.30 - Mesék mint a konfliktusoldás eszközei - Kádár Annamária előadása
17.30 – 17.40 - Szünet
17.40 – 18.40 - A világ oktatási irányai - Az OK Projekt mint innováció a BETT Show 2016-on
18.40 – 19.00 - Gasztro Klub
19.00 – Zárás

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: Fazekas Tímea - info@okpedagogusklub.hu

 

 

 

 

  

Meghívó Erasmus+ rendezvényre!

 


 

Tisztelt Vendégünk!

 

A több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy András Alapítvány tevékenységének középpontjában a középiskolás és az általános iskolás diákok pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteinek bővítése áll. A jövőtudatosságra nevelő, szemléletformáló tréningek és rendezvények fő helyszíne egyrészt a 2012 novembere óta működő budapesti OK Oktatási Központ, másrészt Nyíregyháza, ahol 2014 óta zajlik az edukáció.

Alapítványunk oktatási tevékenysége a határokon túlra is eljut egy, az ERASMUS+ Program keretében, három közép-európai ország, Magyarország, Szlovákia és Romána stratégiai partnerségével megvalósuló projekt révén.

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk az O.K.+ 2007-2014 című ERASMUS+ projektünk első multiplikációs rendezvényére, melyen bemutatásra kerül maga a projekt és az annak keretében, az Alapítvány trénerei által kifejlesztett 4 új tréningmodul.

 

Az egyedi tréninganyagok – a korábbi modulokhoz hasonlóan – játékos, interaktív formában, az edutainment elvére épülő módszertan segítségével hoznak közelebb és tesznek érthetőbbé egy újabb témát az általános és középiskolás diákok számára. Az új tréningek az Európai Unió működését dolgozzák fel mind általános, mind intézményi, mind gazdasági szempontok alapján.

A rendezvényen a tananyagok prezentációján túl lehetőség nyílik a személyes élményszerzésre, a módszertani bemutató keretein belül a játékos gyakorlatok kipróbálására is.

Vendégelőadónk Dr. Görgényi István tanácsadó, coach lesz, aki az általa kidolgozott ún. Hunting Territory (vadászterület) elméletet mutatja be európai uniós kitekintéssel. Módszere megoldási javaslatokat nyújthat a szervezeten, intézményen belüli konfliktusok megoldására (is).

A rendezvényt Gasztro Klub zárja, mely a közép-európai ízekből nyújt válogatást vendégeinknek.

 

Az esemény időpontja:

 

Budapest: 2015. november 25. 16.00 – 19.00

Helyszín: OK Oktatási Központ (1068 Budapest, Benczúr utca 26.)

 

Nyíregyháza: 2015. november 26. 16.00 – 19.00

Helyszíne: Centrál Hotel és Étterem (4400 Nyíregyháza, Nyár utca 2.)

 

Részvételére feltétlenül számítunk!

 

Budapest, 2015. november 12.

Tisztelettel,

dr. Sarkady-Kiss Lilla

Czeglédi Zsanett

az Erasmus+ projekt vezetője

a Nyíregyházi OK Oktatási Központ intézményvezetője

 

 

 

 

Az O.K.+ 2007-2014 című ERASMUS+ projekt első multiplikációs rendezvénye

Budapest, 2015. november 25.

 

Tervezett program

 

15.45 – 16.00 Érkezés, regisztráció

16.00 – 16.10          Megnyitó, köszöntő

16.10– 16.50           Az új, európai uniós ismereteket feldolgozó tréningmodulok bemutatása az OK Oktatási Központ trénerei által

16.50 – 17.15          Módszertani bemutató: saját élményű gyakorlat-feldolgozás az OK Oktatási Központ trénereinek vezetésével

17.15 – 17.20          Szünet

17.20 – 17.30          Mire költ a gyerek? – az OK Oktatási Központ kutatási eredményeinek ismertetése   

17.30 – 18.30          Dr. Görgényi István tanácsadó, coach, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó előadása az általa kidolgozott, ún. Hunting Territory (vadászterület) elméletről

18.30 – 19.00 Gasztro Klub – közép-európai ízek kóstolója

19.00                    Programzárás

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az info@otpfayalapitvany.hu címen legkésőbb 2015. november 23-ig. A helyszín befogadóképessége miatt az első 100 fő jelentkezését áll módunkban elfogadni.

 

A rendezvényen való megjelenéssel egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy az OTP Fáy András Alapítvány a rendezvényen fotókat készítsen és azokat az O.K.+ 2007-2014 című, 2014-1-HU01-KA201-002354 számú ERASMUS+ projekt kommunikációja során (online és offline kommunikációs felületein) felhasználja.

 

 

 

 

 

Az O.K.+ 2007-2014 című ERASMUS+ projekt első multiplikációs rendezvénye

Nyíregyháza, 2015. november 26.

 

Tervezett program

 

15.45 – 16.00 Érkezés, regisztráció

16.00 – 16.10          Megnyitó, köszöntő

16.10– 17.00           Az új, európai uniós ismereteket feldolgozó tréningmodulok bemutatása az OK Oktatási Központ trénerei által

17.00 – 17.15          Mire költ a gyerek? – az OK Oktatási Központ kutatási eredményeinek ismertetése   

17.15 – 17.20          Szünet

17.20 – 18.20          Dr. Görgényi István tanácsadó, coach, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó előadása az általa kidolgozott, ún. Hunting Territory (vadászterület) elméletről

18.20 – 18.30 Elismerések átadása

18.30 – 19.00 Gasztro Klub – közép-európai ízek kóstolója

19.00                    Programzárás

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az anett.heim@okkozpont.hu címen legkésőbb 2015. november 23-ig. A helyszín befogadóképessége miatt az első 100 fő jelentkezését áll módunkban elfogadni.

 

A rendezvényen való megjelenéssel egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy az OTP Fáy András Alapítvány a rendezvényen fotókat készítsen és azokat az O.K.+ 2007-2014 című, 2014-1-HU01-KA201-002354 számú ERASMUS+ projekt kommunikációja során (online és offline kommunikációs felületein) felhasználja.

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Bemutatóóra a Fazekasban!


Kedves Klubtagok! Oros Márta a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanítója bemutató órát tart az iskolában gazdasági oktatás témakörben alsó tagozatos diákok részvételével.

 

A bemutató óra időpontja: 2015. november 19. 9.00h


Akit érdekel a lehetőség, az alábbi elérhetőségen kérhet bővebb felvilágosítást, illetve jelentkezhet be az órára: orosmarta8@gmail.com

 

 

 Jövő+ programterv (az OK Pedagógus Klub keretében)

 

 

15.45 – 16.00 Érkezés, regisztráció
16.00 – 16.05 Rendezvény megnyitója, köszöntő – Benedek Henriett (OK Pedagógus Klub vezetője)
16.05– 16.45 Mivel tudunk élhetőbb környezetet, ökobarát életmódot kialakítani magunk és családunk számára? Beszélgetés Till Attilával.
16.50 – 17.00 Az OK Oktatási Központ új oktatási programjai és pályázata– bemutatják Dimény Katalin, az OK Oktatási Központ intézményvezetője és Gróf Henrik Balázs, az OTP Fáy András Alapítvány szakmai vezetője
17.00 – 17.40 (Öko)befolyásunk környezetünkre – Beszélgetés Nagy Réka Ökoanyuval
17.40 – 17.50 Sulibank program az iskolánkban – Sarmasági Andrea előadása (Gábor Áron Általános Iskola XIX. ker)
18.00 – 19.00 Reformétkezés mindennapjainkban
19.00 Programzárás


13.00 – 17.00     Segway szlalompálya az OK Oktatási Központ udvarán

 


 Pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási óralátogatási lehetőség

 

Kedves Klubtagok! Mint arról már szó volt a legutóbbi rendezvényen, Oros Márta a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanítója bemutató órát tart az iskolában.

A bemutató óra időpontja: 2015. november 19.

Akit érdekel a lehetőség, az alábbi elérhetőségen kérhet bővebb felvilágosítást, illetve jelentkezhet be az órára: orosmarta8@gmail.com

 

 


 

 

Kedves Klubtagunk!

 

A Rendhagyó Tanévnyitó prezentációs anyagai (Vitéz Gyöngyvér és Balogh Bogdán előadásai) elérhetők abban az esetben, amennyiben igényedet jelzed az info@okpedagogusklub.hu címen.

 

Üdvözlettel:

OK Pedagógus Klub

 Földünkért Világnap – Jövő+ fesztivál 2015.Az OK Oktatási Központban 2015. október 21-én egész napos programsorozat várja az érdeklődőket a Földünkért Világnap alkalmából.


Délelőtt a környezetgazdálkodás témakörében tartunk tréningeket az általános iskola 7-8. évfolyamos diákjainak és középiskolás tanulóknak.


Délután a pedagógusokat, oktatási szakembereket várjuk a témához illeszkedő előadásokkal.
A környezettudatos életmódról való felelős gondolkodás és oktatás kiemelt figyelmet kíván a közoktatásban is, a programsorozaton részt vevő pedagógusok számára a portfólióba illeszthető szakmai igazolást adunk ki részvételükről.
A tréningeken és az előadásokon való részvétel ingyenes, ugyanakkor limitált, a beérkezett megkeresések és regisztrációk sorrendje határozza meg a részvételt a tréningeken és az előadásokon is.


Regisztráció az alábbi elérhetőségeken lehetséges:

                            

 

Általános iskolás korosztály Középiskolás korosztály
Fazekas Tímea  Jancskár Elvira
 06-30/616 50 52  06-30/616 30 83
 timea.fazekas@okkozpont.hu  elvira.jancskar@okkozpont.huRendhagyó Tanévnyitó

OK Központ (1068 Budapest, Benczúr utca 26.), 2015. szeptember 03.

 

 

Tervezett program

 

14.45 – 15.05 Érkezés, regisztráció
15.05 – 15.15 Rendezvény megnyitója, köszöntő – Benedek Henriett (OK Pedagógus Klub vezetője)
15.15 – 16.00 A motivált gyermek élvezi a tanulást. De vajon hogyan lesz egy gyermek motivált? Vitéz Gyöngyvér (egyszervolt.hu Oktatás-fejlesztési Igazgatója, az Okos Doboz fejlesztője) előadása
16.00 – 16.45 Hogyan motiválható (még) a diák, a kolléga? Balogh Bogdán (TMI Hungary Igazgató), előadása a személyre szabott motivációs lehetőségekről
16.45 – 17.15 Interaktív beszélgetés előadóinkkal a sikerről, a motivációról
17.15 – 17.45 GastroKlub: mini „csigák” kóstolója
17.45 – 18.30 Pályaorientációs program az OK Központban – interaktív előadás Makkai Alexandra – Karrier Program projekt vezető irányításával
18.30 – 18.40 Sulibank program az osztályommal – Dátán Attila alkotó pedagógus előadása (Móra Ferenc Általános Iskola XVI. ker)
18.40 – 19.00 Jutalmazás, pezsgőzés
19.00 Programzárás